Przed konsumpcją:
i w trakcie:
Składniki:50 g łososia
1 ziemniak
1 marchewka
łyżeczka oliwy
Wykonanie:
Składniki ugotować na parze, do łososia dodałam tymianku i skropiłam sokiem z cytryny. Gdy warzywa i rybka bedą miękkie połączyć, dodać oliwę i rozdrobnić na papkę :) Jeżeli konsystencja nie jest odpowiednia, warto dodać trochę przegotowanej wody.
Na pewno 10 g łososia, a nie 100? Mało się wydaje, ale w sumie to porcja dla dzieci ;)
OdpowiedzUsuńPodałam gramy "na oko", odkrajałam z większej całości. Równowartość mniej wiecej dwóch łyżek stołowych.
OdpowiedzUsuńWidać,że smakuje:))))
OdpowiedzUsuńciekawy przepis musze go zrobić dla mojej małej rybki:) pozdr i zapraszam do siebie
OdpowiedzUsuń