środa, 20 marca 2013

Lubimy rybki!

Przed konsumpcją:
 i w trakcie:
Składniki:
50 g łososia
1 ziemniak
1 marchewka
łyżeczka oliwy

Wykonanie:
Składniki ugotować na parze, do łososia dodałam tymianku i skropiłam sokiem z cytryny. Gdy warzywa i rybka bedą miękkie połączyć, dodać oliwę i rozdrobnić na papkę :) Jeżeli konsystencja nie jest odpowiednia, warto dodać trochę przegotowanej wody.

4 komentarze:

  1. Na pewno 10 g łososia, a nie 100? Mało się wydaje, ale w sumie to porcja dla dzieci ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Podałam gramy "na oko", odkrajałam z większej całości. Równowartość mniej wiecej dwóch łyżek stołowych.

    OdpowiedzUsuń
  3. Widać,że smakuje:))))

    OdpowiedzUsuń
  4. ciekawy przepis musze go zrobić dla mojej małej rybki:) pozdr i zapraszam do siebie

    OdpowiedzUsuń