Biszkopt przekładany masą z mascarpone z dodatkiem barwników spożywczych oraz dżemem z czarnej porzeczki. Tort bardziej dla śmiechu niż konsumpcji, bo koloruje buzie i zęby na tęczowo.
Modne, ale niepraktyczne i trudne do zrobienia. Poza tym mam wrażenie, że barwniki nieznacznie zmieniają smak kremu na lekko gorzkawy. Dla mnie doświadczenie jednorazowe, następnym razem pozostanę przy klasyce.
Też mi się wydaje, że to lepiej wygląda niż smakuje. Również w kwestii tortów wolę klasykę.
Zamówiliśmy na chrzciny 'wypasiony' tort - oblany marcepanem, z figurkami marcepanowymi. Tak jak uroczo wyglądał, tak w smaku był jedną, wielką słodką paćką. ;/ Na roczek więc robię tort sama albo zamawiam u znajomej gospodyni domowej, która wręcz zawodowo piecze ciasta i torty. Bez żadnych udziwnień. :)
Ostatnio bardzo modne są takie 'tęczowe' torty na roczek. :)
OdpowiedzUsuńModne, ale niepraktyczne i trudne do zrobienia. Poza tym mam wrażenie, że barwniki nieznacznie zmieniają smak kremu na lekko gorzkawy. Dla mnie doświadczenie jednorazowe, następnym razem pozostanę przy klasyce.
OdpowiedzUsuńTeż mi się wydaje, że to lepiej wygląda niż smakuje. Również w kwestii tortów wolę klasykę.
UsuńZamówiliśmy na chrzciny 'wypasiony' tort - oblany marcepanem, z figurkami marcepanowymi. Tak jak uroczo wyglądał, tak w smaku był jedną, wielką słodką paćką. ;/ Na roczek więc robię tort sama albo zamawiam u znajomej gospodyni domowej, która wręcz zawodowo piecze ciasta i torty. Bez żadnych udziwnień. :)